Profilbild av CrossFit Karlskrona 7 år sedan

Teknikkurs 7/10

CrossDSC00353

När man ber någon att förklara vad CrossFit är för något så kan det vara svårt att fatta sig kortfattat. Det är ju så himla mycket! Man vet inte riktigt vart man ska börja. Just att det är så mycket innefattar också att det är så många rörelser och övningar som finns och helst vill man ha koll på allt sedan igår, något som dock oftast inte är fallet.

Därför kommer vi nu att starta en teknikkurs(hos vissa boxar kallad baskurs eller on-ramp) hos oss på CrossFit Karlskrona. En kurs där vi kommer gå igenom allt från knäböj, armhävningar till frivändningar och pushpress mm. Kursen kommer vara 2 gånger per vecka, tisdagar och torsdagar vid 19:15 under en månads tid. Varje kurs kommer som mest innehålla 15 personer och man kommer som vanligt under våra pass ha en tränare med sig som under dessa totalt 8 tillfällena kommer gå igenom teknik och utförande. Kursen är både för nybörjare samt nuvarande medlemmar.

Varför ska man gå kursen?

Som jag nämnde i inledningen så finns det väldigt många övningar i CrossFit vilket gör att det finns många olika tekniker man ska lära sig, speciellt de olympiska lyften brukar vara extra svåra. Genom att gå kursen får du en bra grund att stå på när du sedan börjar gå på våra vanliga klasser. Då kan du de viktigaste övningarna och du har även fått en stegvis ökande svårighetsgrad även på konditionsdelen vilket gör att du nu är redo att köra igång på riktigt direkt. Men det viktigaste av allt är att du förebygger skador genom att lära dig rätt teknik från början. Du får även möjlighet att se ifall du har några speciella obalanser i kroppen som kan vara bra att känna till. Jag kan varmt rekommendera speciellt nybörjare att gå kursen!

Vem håller i kursen?

Jesper

Jag som håller i kursen heter Jesper Fransén och är driftansvarig för CrossFit Karlskrona och även tränare. Jag har tränat CrossFit sen i början av januari 2011. Jag är ursprungligen från Kalmar och har fotboll som bakgrund innan jag började med CrossFit. Jag har varit tränare sedan 2012 och har även hunnit med 2 stycken tävlingar i CrossFit och just tävlingsbiten är något jag i min egna karriär satsar hårt på.

Följande utbildningar har jag gått.

  • CrossFit level 1
  • Carl Paoli’s Freestyle connection gymnastics movement seminar
  • Optimum Performance Training [OPT] Coaching Certification Program [CCP] Assessment (fortfarande under utbildning)
  • Optimum Performance Training [OPT] Coaching Certification Program [CCP] Program Design Level 1 (fortfarande under utbildning)

Priser

Priset för kursen beror lite på om du är medlem hos oss eller Wellness Studio samt om du bara köper teknikkursen eller inte.

Köper man endast teknikkursen som icke medlem kostar det 2000kr. Är man medlem hos oss eller Wellness Studio kostar det däremot endast 1000kr. Köper man ett årskort hos oss under alternativt efter teknikkursens gång till då priset 2000kr så bjuder vi på 2 månaders träning och då tjänar man alltså 990kr.

Köper man endast teknikkursen får man endast gå på de passen och inte våra övriga. Nästa teknikkurs kommer börja den 7/10 klockan 19.15 och sedan fortsätta varje tisdag och torsdag vid samma tid under 4 veckors tid.

Anmälan

Du anmäler dig genom att maila jesper@crossfitkarlskrona.se där skriver du sedan om du endast vill ha teknikkursen eller även ett medlemskap hos oss. Vi behöver följande uppgifter i mailet: Förnamn+efternamn, personnummer, adress, mobilnummer och vilken mail fakturan ska skickas till. Vi skickar sedan ut en faktura till dig, när fakturan är betald har du en plats.

Vi ser fram emot att träffa dig, välkommen!